You're in the army now

A Tribute to Elvin Jones
feat. Edgar van Asselt, Jeroen Vierdag, Jorge Rossy

1 Augustus 2021 16:00 uur, Huis Kernhem, Ede.

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens en rond de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Zo ook de legendarische drummer Elvin Jones, aan wie het eerste concert gewijd is. Elvin Jones kwam uit een muzikale familie samen met zijn oudere broers Thad en Hank. Als kind wist hij al dat hij drummer wilde worden toen hij de drummers bij de circusparade voorbij zag komen. Van 1946 tot 1949 diende hij in de US Army en kocht hij met zijn afzwaai premie en $35 die hij van zijn zus leende zijn eerste drumstel. 

Na een aantal jaren in een club in Detroit te hebben gespeeld vertrok Elvin Jones midden jaren ‘50 naar New York, waar hij gelijk met de grote namen van die tijd speelde. In 1960 werd hij door John Coltrane ingelijfd bij zijn klassieke quartet, waarmee hij tot 1966 speelde. Jones ontwikkelde een unieke stijl van spelen, die tot op de dag van vandaag generaties drummers beïnvloedde.

Geen betere drummer dan ook om te gast te zijn bij dit tribute dan Jorge Rossy. Rossy geniet voor de meeste muziekliefhebbers bekendheid doordat hij jarenlang met Brad Mehldau speelde. Daarnaast werkte hij samen met jazz grootheden als Chick Corea, Charlie Haden en Joe Lovano, leidt hij ook zijn eigen groepen als bandleider en speelt hij piano en vibrafoon. Kortom: een muzikale grootheid die u niet dagelijks kunt beluisteren. 

Speciaal voor Roadmap to Freedom live in Huis Kernhem te horen of als streaming vanuit uw huiskamer. Het aantal live-kaarten is beperkt, dus wees er snel bij! 

bezetting: Jorge Rossy (drums), Jeroen Vierdag (bas), Edgar van Asselt (piano)


Let op: Wegens persoonlijke omstandigheden is dit concert helaas gecanceld.

PREVIEW STREAM

A tribute to Elvin Jones

YOU'RE IN THE ARMY NOW & CONTINENTAL CALL

Bestel kaarten voor

Concert Viaje al Sur feat Ben van den DungenConcert Viaje al Sur feat Ben van den Dungen (hover)
Concert A tribute to Cannonball Adderley feat Marco KegelConcert A tribute to Cannonball Adderley feat Marco Kegel (hover)
Concert Tanto amor feat Teus NobelConcert Tanto amor feat Teus Nobel (hover)
Concert A tributo to Lester Young feat jimmy HalperinConcert A tributo to Lester Young feat jimmy Halperin (hover)

NIEUWSTE CONCERTEN

Aanmelden Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste concerten?