You're in the army now

A tribute to Cannonball Adderley
feat Marco Kegel

3 Oktober 2021 16:00 uur, Huis Kernhem, Ede.

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens en rond de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Julian ‘Cannonball’ Adderley groeide op in Florida. Hij wilde eigenlijk tenorsax te spelen, maar door geldgebrek werd het een altsax. In 1950 vervulde hij zijn dienstplicht bij de 36e US Army band, waar hij onder meer samenspeelde met zijn broer Nat en trombonist Curtis Fuller. Nadat de band werd overgeplaatst studeerde Cannonball aan de US Naval Academy en later werd hij bandleider in Fort Knox.

Toen Cannonball naar New York verhuisde werd hij al snel een van de meest veelgevraagde spelers van de scene. Ook speelde hij mee op een aantal albums die door kenners als klassiekers worden beschouwd, zoals ‘Something Else’ en vooral ‘Kind of Blue’, een album dat mede door Adderley’s bijdrage een cultstatus verwierf. Later vormde hij zijn eigen bands met broer Nat en richtte hij zich meer op de souljazz, en vergaarde hij grote roem met de hit ‘Mercy, Mercy, Mercy’. 

Gastheer en pianist Edgar van Asselt heeft altsaxofonist Marco Kegel uitgenodigd als gast bij dit tribute. Hij en Kegel zijn al jarenlang bevriend en delen dezelfde passie voor jazz. Kegel is de perfecte match voor dit tribute, met een sound en swing die net als Adderley lyrisch, gepassioneerd en vol soul is. 

U kunt het concert zowel live in Huis Kernhem bijwonen als streaming vanuit uw huiskamer. Het aantal live-kaarten is beperkt, dus wees er snel bij! 

bezetting: Marco Kegel (altsax), Uli Glaszmann (bas), Sander Smeets (drums) en Edgar van Asselt (piano)

 

Bestel hier tickets

AANKONDIGINGS STREAM

A tribute to Cannonball Adderley

YOU'RE IN THE ARMY NOW & CONTINENTAL CALL

Bestel kaarten voor

Concert Viaje al Sur feat Ben van den DungenConcert Viaje al Sur feat Ben van den Dungen (hover)
Concert A tribute to Cannonball Adderley feat Marco KegelConcert A tribute to Cannonball Adderley feat Marco Kegel (hover)
Concert Tanto amor feat Teus NobelConcert Tanto amor feat Teus Nobel (hover)
Concert A tributo to Lester Young feat jimmy HalperinConcert A tributo to Lester Young feat jimmy Halperin (hover)

NIEUWSTE CONCERTEN

Aanmelden Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste concerten?